Tandblekning

Ett snyggt leende - på två timmar

Snabbt, enkelt och med bländande resultat.
Vid tandblekning använder vi oss av beprövade produkter från Brilliant Smile och HealthySmile.

Tandblekning

Börjar dina tänder bli missfärgade? Då kan det vara dags för en tandblekning. På Tandkliniken Pärlan hjälper vi dig lätt och enkelt att få tillbaka ditt vackra leende!

Varje behandling inleds med en undersökning för att ställa diagnos på dina tänder. Detta är nödvändigt för att se huruvida en tandblekning kan genomföras. För att nå bästa möjliga blekningsresultat måste gamla lagningar och fyllningar i tänderna vara fräscha, tandköttet friskt och du får inte ha obehandlade hål. Eventuell tandsten tas dessutom bort innan tandblekningen börjar.

Att le och skratta är bra för hälsan, ett vackert leende kan även stärka din självkänsla. Om du bokar in en tandblekning hos oss på tandkliniken Pärlan så ser vi till att du får ett vitt drömleende!

Tandblekning på klinik med Brilliant Smile

Om du väljer tandblekning på vår klinik använder vi produkter från Brilliant Smile. Deras produkter är både EU-godkända och ph-neutrala, så du som kund kan känna dig helt trygg om du väljer detta alternativ. Tandblekning på klinik är perfekt för dig som vill ha en snabb behandling och se omedelbart resultat utan att behöva göra någonting själv. Hos oss är dina tänder i säkra händer!

"Perfekt för dig som vill ha en snabb behandling och se omedelbart resultat utan att behöva göra någonting själv"

Hur går det till?

Tandblekningen sker i tre omgångar på cirka 20 minuter vardera. Varje omgång börjar med att blekningsgel appliceras på tänderna. Därefter använder vi plasmaljus, som är marknadens säkraste alternativ, för att aktivera blekningsgelen. Blekning med plasmaljus är erkänt för att ge mycket bra resultat. Totalt tar tandblekning på kliniken ungefär två timmar.

Se priser

Tandblekning hemma med HealthySmile

Vid tandblekning hemma behöver vi inledningsvis göra tandavtryck hos oss på kliniken. Utifrån avtrycken tillverkas därefter dina personliga bettskenor, för att ge bästa möjliga resultat.

"Hemblekning är idag den den vanligaste och mest beprövade blekningsmetoden"

Blekningen utför du hemma, du väljer själv om behandlingen sker under dagen eller natten. Du applicerar enkelt blekgel i bettskenorna och placerar dem över tandraderna.

Hur lång tid tar det?

Hur många tillfällen som behövs för önskat resultat är individuellt. Vi brukar säga att behandling hemma kräver tre till åtta blekningstillfällen. Somliga märker skillnad redan efter första behandlingen medan andra behöver fler. Det beror bland annat på hur missfärgade dina tänder är, eller vilken som är dina tänders naturliga nyans. Bara följ instruktionerna så är ett bländande leende snart inom synhåll igen!

​Vanliga frågor om Tandblekning

Hur vita blir mina tänder? 

- Hur vita dina tänder kan bli är individuellt och beror bl.a. på dina tänders naturliga nyans och hur missfärgade de är. Före behandlingen går vi tillsammans igenom vilka resultat du kan förvänta dig.

Hur länge håller blekningen?

- Studier visar att 82% av de som bleker sina tänder har bestående resultat efter fyra år. Hur länge resultatet håller sig beror dock till största delen på dig själv och att du håller en god munhygien. Utnyttjande av tobak, kaffe, te, rött vin eller andra färgrika ämnen påverkar också hur länge dina tänder förblir vita.

Är tandblekning farligt?

- Gelen som används vid tandblekning är PH-neutral och består till största delen av vatten. Det aktiva blekande ämnet är karbamidperoxid, som under blekningsprocessen bryts ned till fritt syre som tränger in i tanden och bleker de missfärgade ytorna. Processen är helt ofarlig och forskning har t.o.m. visat att flouret som finns i blekmedlet hjälper till att stärka tanden!

Finns det några biverkningar?

- En del patienter kan uppleva ökad känslighet och ilningar i tänderna under behandlingen. Känsligheten försvinner dock vanligtvis inom 48 timmar. Gravida och ammande bör undvika tandblekning då det saknas forskning på huruvida processen kan påverka graviditeten.