Fredriks Historia

För första gången längtar jag efter att gå till tandläkaren

Fredrik hade oturen att hamna hos en tandläkare som misskötte sitt jobb och så småningom blev av med sin licens. Jakten på en ny tandläkare tog fart och Fredrik tog kontakt med Tandkliniken Pärlan. De gamla lagningarna behövde göras om och tidigare fel rättas. Slutresultatet blev som en nystart för Fredrik.

Vilket problem sökte du hjälp för?

Mina tidigare tandläkarbesök gjorde att jag utvecklade en sorts tandläkarskräck. Jag tyckte att det var jobbigt att gå till tandläkaren eftersom det alltid kändes så negativt och allvarligt. Till sist var det en tandläkare jag kom i kontakt med som kändes bra. Han var trevlig och lugn. Jag gick hos honom tills jag fick reda på att han hade blivit anmäld för flera felbehandlingar. Jag insåg att även mina tänder behövde lagas på nytt, på grund av felaktiga rotfyllningar. Det var väldigt jobbigt mentalt. Denna gången ville jag försäkra mig om att komma till en ordentlig tandläkare som jag kunde känna mig trygg med.

Mina tänder behövde lagas på nytt på grund av felaktiga rotfyllningar.

Varför valde du att påbörja en behandling hos Tandkliniken Pärlan?

Efter att ha läst Margaretas texter om tandläkarskräck kände jag att jag att jag behövde ta kontakt med kliniken. När jag var hos mina gamla tandläkare tittade jag alltid på klockan för jag ville bara bort därifrån. Men när jag kom till Pärlan blev det annorlunda. Där har kommunikationen varit jättebra från start och alla är helt underbara!

Det visade sig att flera av mina gamla lagningar behövde göras om, så vi fick börja om från noll. Tillsammans med Margareta tog vi fram en plan för att återställa mina tänder. Tidigare tandläkare hade föreslagit att mina dåliga tänder behövde dras ut. Men Margareta lyckades rädda i princip alla mina tänder! Jag fick nya fyllningar och därefter kronor för första gången. Tidigare hade jag inte kunnat ha det eftersom fyllningarna varit felaktigt gjorda. Mitt förtroende för Margareta och kliniken växte sig starkare med tiden och jag gick med på att gå vidare med en tandställning.

Margareta lyckades rädda i princip alla mina tänder!

Vad betydde det för dig att få den här hjälpen? Har det förändrat något i din tillvaro?

Det känns som en nystart! Jag har aldrig haft så fina tänder. För första gången känner jag att jag vill le. Och för första gången längtar jag efter att gå till tandläkaren.

Behöver du rådgivning eller har du funderingar? Kontakta Tandkliniken Pärlan eller boka en tid online.