Ann Charlottes Historia

Jag kan inte tänka mig att gå någon annanstans

Ett traumatiskt tandläkarbesök som liten satte djupa spår i Ann-Charlotte. På grund av tandvårdsskräcken undvek hon att gå till tandläkaren så gott hon kunde. Till slut sökte hon sig till en privat klinik och hamnade hos Tandkliniken Pärlan. Nu kan hon inte tänka sig att gå någon annanstans.

Vilket problem sökte du hjälp för?

Jag hade haft problem med tandläkarbesök en längre tid. Som liten (sex-sju år) slog jag ut en framtand när jag cyklade. Byxorna fastnade i kedjan och käken fick en rejäl smäll rakt i styret. När jag åkte in till tandläkaren på Folktandvården blev jag utskälld. De undrade varför jag inte hade sparat de trasiga tandbitarna som spottats ut. Under akutbesöket var jag livrädd och hade jätteont medan tandläkaren och personalen inte alls verkade bry sig om mig som person eller ens att jag faktiskt var ett litet barn. Det tandläkarbesöket satte djupa spår inom mig. Sedan dess har jag bara gått till tandläkaren när det varit absolut akut och det mådde varken jag eller mina tänder bra av. Äldre och visare insåg jag att jag behövde bättre och regelbunden tandvård så jag sökte mig till en privat tandklinik. Via Google fick jag fram information om tandvårdsrädsla och kom i kontakt med Tandkliniken Pärlan.

Det tandläkarbesöket från barndomen satte djupa spår inom mig

Varför valde du att påbörja en behandling hos Tandkliniken Pärlan?

När jag kom till kliniken berättade jag för dem om min tandvårdsrädsla. Jag fick hjälp av Margareta som tog sig tid att lyssna och förstå min rädsla och oro som jag hade burit på så länge. Hon brydde sig om mig som individ, inte bara mina tänder. De första gångerna fick jag lugnande tabletter men sen räckte det med bedövning. En del av mina tänder fick skalfasader för att dölja fyllningar, ojämnheter och missfärgningar. Hos Pärlan har jag till skillnad från tidigare kliniker alltid haft kontakt med samma tandläkare. Det känns tryggt att de känner mig och vet om att jag har en tandvårdsrädsla sedan tidigare.

Tack vare Pärlan har jag lärt mig att slappna av och överkomma min tandvårdsrädsla som tidigare stressade mig och gjorde tandläkarbesöken till en plåga

Vad betydde det för dig att få den här hjälpen? Har det förändrat något i din tillvaro?

Jag mår så mycket bättre och går numera regelbundet på undersökningar. Rädslan och stressen jag hade burit på i så många år är nästan helt borta. Jag kan inte tänka mig att gå någon annanstans, även om det finns flera tandkliniker närmre mig. Innan behandlingen hos Margareta behövde jag hjälp med de tänder som var i dåligt skick. Jag hade till exempel flera äldre lagningar som blivit trasiga och jag kände oro och stress när jag var tvungen att uppsöka tandläkare. Visst känner jag fortfarande obehag i vissa situationer men så fort jag kommer till kliniken försvinner oron. Tack vare Pärlan har jag lärt mig att slappna av och överkomma rädslan som tidigare stressade mig och framkallade ångest. Nu känns det mer naturligt att gå till tandläkaren.

Se fler recensioner från våra kunder.

Behöver du rådgivning eller har du funderingar? Kontakta Tandkliniken Pärlan eller boka en tid online.