Invisalign

Få jämnare tänder med osynlig skena!


Med invisalign korrigerar vi dina tänder med genomskinlig tandskena, helt utan gammaldags tandställning eller kirurgiska ingrepp!

Invisalign

Många tror att ett par snedställda tänder är både svårt och smärtsamt att åtgärda. Tandvården utvecklas dock ständigt: idag kan du tack vare behandlingsmetoden invisalign få rakare tand-linje genom en i princip osynlig tandskena.

Tandkliniken Pärlans tandläkare använder Invisalign Go, en specialutvecklad metod som rönt stor framgång över hela världen. Varje behandling inleds med en konsultation på kliniken. Vi scannar dina tänder och går utifrån den vidare. Du får med dig en film som gjorts utifrån scanningen, där du ser hur sneda tänder kommer korrigeras fram till önskat resultat.

Så fungerar det

Under behandlingen har du skenorna placerade på tänderna så stor del av dygnet som möjligt, upp till 22 timmar. Ta bara av dem när du äter eller borstar tänderna. Skenorna är formade så att dina tänder flyttas lite i taget. Därför byter du skena varje vecka tills slutresultatet är uppnått. Eftersom skenorna i princip är osynliga kommer de inte ställa till med några besvär i din vardag eller ditt arbetsliv.

"Eftersom skenorna i princip är osynliga kommer de inte ställa till med några besvär i din vardag eller ditt arbetsliv."

När tandregleringen avslutats behövs en tid med så kallad retention, då en tråd spänns på baksidan av tänderna. Detta för att de ska behålla sina nyreglerade positioner. Tidslängden för retentionen bedöms från fall till fall av din tandläkare.

Priser

Beroende på hur många skenor som krävs för just din behandling varierar priset mellan 20 000 kronor och 40 000 kronor. Konsultation och scanning ingår i priset, om du väljer att genomföra behandlingen. I annat fall debiterar vi 1 500 kronor.

Boka tid för konsultation så tar vi reda på om metoden är lämplig för dig!

Vanliga frågor om Invisalign

Kan man se innan behandlingen börjar vilket resultat man kan nå?

Ja innan behandlingen påbörjas skannas tänderna och en film framställs som visar hur tänderna flyttas vecka för vecka till förväntat slutresultat.

Gör det ont?

Det spänner i början när man sätter in en ny skena, efterhand avtar den känslan.

Håller sig resultatet över tid?

Efter avslutad tandreglering behöver man alltid "hålla kvar" resultatet. antingen med en tråd på baksidan av tänderna eller man sover med en skena eller både och. Alla tänder (även om man inte haft tandställning) flyttar sig lite över tid, så det är ingen nackdel att ha en skena nattetid som håller tänderna på plats för att undvika trångställningar längre fram.

Hur ofta behöver jag komma på kontroll?

Ca var 6;e vecka, går du på kontroll för att se att behandlingen följer planen. Det är viktigt att skenorna bärs 22 timmar/dygn. Man tar ut dem vid tandborstning och när man äter.

Eller ring 031-23 59 70.

Se vad våra kunder tycker om Invisalign