Estetisk tandvård

Med estetisk tandvård får du ett drömleende!


Vi har lösningar som passar alla - oavsett om du har snedställda tänder, missfärgningar eller mellanrum som behöver justeras.

Estetisk tandvård

Idag finns många olika behandlingar som ger dig ett vackert leende. Med estetisk tandvård gör vi både mindre justeringar och större ingrepp. Tandkliniken Pärlan erbjuder bland annat skalfasader, tandreglering och implantat.

Vi inleder alltid med en konsultation på kliniken. Dina tänder fotograferas och utifrån deras utseende diskuterar vi dina önskemål och väljer behandlingsmetod. Som utgångspunkt är det bäst med så lite åverkan som möjligt på patientens tandsubstans och att tandköttet är frisk. Ett friskt tandkött är grunden till estetisk och kosmetisk tandvård.

"Ett friskt tandkött är grunden till estetisk och kosmetisk tandvård."

Typer av estetisk tandvård

Vad behöver du hjälp med? Ska missfärgningar blekas, är det gamla fyllningar som stör eller sitter ett par tänder för brett isär (eller för trångt)? Tandkliniken Pärlan arbetar bland annat med dessa tre behandlingsmetoder inom estetisk tandvård:

  • Skalfasader
  • Tandimplantat
  • Tandställning

Skalfasaden är ett tunt porslinskal som sätts fast på tanden. De kan användas både till att förbättra färg och form på en eller flera tänder. Med tandimplantat opereras en titanskruv in i käkbenet. Implantatet fungerar likt en konstgjord tandrot som tandkronor fästs på. Tandställningarna idag finns från nästan osynliga till den klassiska rälsen på utsidan av tänderna.

"Tandställningarna idag finns från nästan osynliga till den klassiska rälsen på utsidan av tänderna."

Hos oss är dina tänder i trygga händer!

Tandläkarna på tandkliniken Pärlan har långt erfarenhet och vidareutbildas kontinuerligt via SACD (Swedish Academy of Cosmetic Dentristry). Vi har god kompetens och tar fram den bästa möjliga lösningen för dig som patient.

Välkommen att boka in en konsultation så hjälper vi dig!

Vanliga frågor

Hur går en omfattande behandling till?

Efter en noggrann undersökning med foto och röntgenbilder och studiemodeller, görs en terapiplan och kostnadskalkyl. I de fall keramiska skalfasader är lösningen är det otroligt viktigt med en duktig tandtekniker. Vi samarbetar med Sveriges främsta tandtekniker inom estetisk tandvård, Frontline lab i Malmö, som vi är mycket nöjda med. De gör en "uppvaxning" dvs ett formförslag som vi kan prova i munnen för att se hur slutresultatet kan se ut.

När vi är överens om hur det ska se ut formas tänderna till och ett avtryck tas, digitalt eller analogt, temporära ersättningar sätts fast som man har under tiden de permanenta skalen framställs. Efter provning och godkännande från dig sätts skalfasaderna fast och du har fått ditt drömleende!

Jag har några sneda tänder, ska man välja tandställning eller skalfasader?

- Vår tumregel är, gör så lite åverkan på den egna tandsubstansen som möjligt. Om problemet kan lösas med tex "osynlig" tandställning som Invisalign är det ofta en toppenlösning.

Jag får ofta missfärgningar, vad kan man göra åt det?

Kaffe, te, rödvin mm kan missfärga tänderna, för att inte tala om rökning, en del har också en bakterieflora som bildar pigment som missfärgar tänderna. Man ska vara försiktig med slipande tandkrämer som kan slita på emaljen om man använder dem för ofta.

Boka gärna tid hos tandhygienist eller hygientandsköterska för en "fresh smile" behandling, där vi blästrar och polerar bort ytlig tandsten och missfärgningar på ett skonsamt sätt, avslutas med fluorbehandling för att återställa emaljens styrka.

Före- och efterbilder

Före

Efter