Fräscht leende – på två timmar!

Snabbt, enkelt och med ett bländande resultat. Vi använder oss av beprövade produkter från Brilliant Smile och HealthySmile.

Kontakta oss för bokning


Tandblekning


Ett vackert leende ger ökat självförtroende och är ett tecken på god hälsa. Idag kan du få drömleendet hos oss!

Naturen har gett oss olika färger på tänderna och med tiden får vi missfärgningar av rökning, vin, kaffe, te och åldersförändringar. Allt detta kan du bleka bort och få ditt drömleende!

Bli kvitt dina missfärgningar och få det leende du alltid drömt om

Alla behandlingar föregås av en diagnos på dina tänder för att bedöma om en tandblekning kan genomföras. För att får ett bra blekningsresultat krävs att munnen är i gott skick, inga obehandlade hål, fyllningar ska vara fräscha, tandköttet friskt och ev. tandsten skall tas bort innan.

Tandblekning på klinik med Brilliant Smile

Vid blekning på klinik och använder oss av Brilliant Smile. Tandblekning på klinik är perfekt för dig som vill se resultat snabbt utan att behöva göra något själv. Alla produkter från Brilliant Smile är EU-godkända och pH-neutrala så att du som kund kan känna dig helt trygg när du väljer denna metod.

Tandblekning på klinik är perfekt för dig som vill se resultat snabbt utan att behöva göra något själv

Blekningen görs i omgångar där blekgelen appliceras på tänderna under ca 20 minuter x 3. Vi använder oss av plasmaljus som är det säkraste sättet på marknaden. Blekningen tar totalt 2 timmar.

Se priser

Tandblekning hemma med HealthySmile

Hemblekning är idag den den vanligaste och mest beprövade blekningsmetoden

Behandlingen inleds med att vi tar avtryck av dina tänder för att kunna tillverka dina personliga blekningsskenor. Blekningen utför du själv hemma, antingen dag- eller nattetid, genom att blekgel appliceras i skenorna som sedan placeras över dina tandrader.

Hur lång tid tar det?

För att uppnå önskat resultat krävs det vanligtvis tre till åtta blekningstillfällen. För vissa tar det längre tid medan andra ser skillnad redan efter första blekningen. Hur lång tid det tar beror på b.la. på dina tänders naturliga nyans, samt hur missfärgade dina tänder är.

Se priser


Boka online eller ring 031-23 59 70.

Vanliga frågor om Tandblekning

Hur vita blir mina tänder?

Hur vita dina tänder kan bli är individuellt och beror bl.a. på dina tänders naturliga nyans och hur missfärgade de är. Före behandlingen går vi tillsammans igenom vilka resultat du kan förvänta dig.

Hur länge håller blekningen?

Studier visar att 82% av de som bleker sina tänder har bestående resultat efter fyra år. Hur länge resultatet håller sig beror dock till största delen på dig själv och att du håller en god munhygien. Utnyttjande av tobak, kaffe, te, rött vin eller andra färgrika ämnen påverkar också hur länge dina tänder förblir vita.

Är tandblekning farligt?

Gelen som används vid tandblekning är PH-neutral och består till största delen av vatten. Det aktiva blekande ämnet är karbamidperoxid, som under blekningsprocessen bryts ned till fritt syre som tränger in i tanden och bleker de missfärgade ytorna. Processen är helt ofarlig och forskning har t.o.m. visat att flouret som finns i blekmedlet hjälper till att stärka tanden!

Finns det några biverkningar?

En del patienter kan uppleva ökad känslighet och ilningar i tänderna under behandlingen. Känsligheten försvinner dock vanligtvis inom 48 timmar. Gravida och ammande bör undvika tandblekning då det saknas forskning på huruvida processen kan påverka graviditeten.