Få ett snyggare & jämnare leende – med osynlig tandställning

Invisaligne flyttar varsamt dina tänder till en jämn tandbåge – helt utan så kallad ”räls”!

Boka fri konsultation


Invisaligne


Detta är Invisaligne

Invisialigne är en behandlingsmetod som korrigerar din tandbåge utan traditionäll ”räls”.

Vi jobbar med Invisalign Go som tillhandahåller 14-20 skenor, en prisvärd och säker metod som används över hela världen.

Inledande konsultation

Varje behandling inleds med en konsultation. Om det blir ”grönt ljus” vid konsultationen går man vidare med att skanna (filma) dina tänder och du får en film tillbaka där du kan se hur tänderna ”flyttar sig ” till önskat resultat.

Denna skanning ingår i priset om du väljer att genomföra behandlingen. I annat fall debiterar vi 1 500:- för skanningen och terapiplanen.

Så fungerar det

Under behandlingsgången har du de avtagbara skenorna i munnen så stor del av dygnet som möjligt,  upp till 22 timmar och du byter till en ny skena varje vecka tills önskat resultat uppnåtts. Då skenorna är nästintill osynliga kan man fungera som vanligt under tiden.

Invisaligne-skenorna är nästintill osynliga och du kan fungera som vanligt under tiden.

Efter tandreglering behövs alltid retention, dvs en tråd på baksidan av tänderna och/eller att man sover med en passiv skena som håller kvar tänderna i sin nya position.

Priser

Priset för behandlingen varierar mellan 20 000 kr och 40 000 kr beroende på hur många skenor som krävs.

Boka tid för kostnadsfri konsultation med fotografering. Du får reda på om metoden är lämplig för dig.


Boka online eller ring 031-23 59 70.

Vanliga frågor om Invisaligne

Kan man se innan behandlingen börjar vilket resultat man kan nå?

Ja innan behandlingen påbörjas skannas tänderna och en film framställs som visar hur tänderna flyttas vecka för vecka till förväntat slutresultat.

Gör det ont?

Det spänner i början när man sätter in en ny skena, efterhand avtar den känslan.

Håller sig resultatet över tid?

Efter avslutad tandreglering behöver man alltid “hålla kvar” resultatet. antingen med en tråd på baksidan av tänderna eller man sover med en skena eller både och. Alla tänder (även om man inte haft tandställning) flyttar sig lite över tid, så det är ingen nackdel att ha en skena nattetid som håller tänderna på plats för att undvika trångställningar längre fram.

Hur ofta behöver jag komma på kontroll?

Ca var 6;e vecka, går du på kontroll för att se att behandlingen följer planen. Det är viktigt att skenorna bärs 22 timmar/dygn. Man tar ut dem vid tandborstning och när man äter.