Vi fixar leendet du drömmer om

Oavsett om du har snedställda eller missfärgade tänder hittar vi en lösning som passar just dig.

Kontakta oss för bokning


Estetisk tandvård


Idag finns det en mängd olika möjligheter att få ett leende man är nöjd med. Inget fall är det andra likt och önskemålen kan vara allt från en liten förändring till omfattande åtgärder.

Som tumregel är det bäst med så liten åverkan som möjligt på den egna tandsubstansen och att tandköttet är friskt.

Ett friskt tandkött är grunden för estetisk/kosmetisk tandvård.

Innan vi börjar

Vid en konsultation börjar vi med en fotoserie och utifrån bilderna kan vi diskutera dina önskemål. Kanske är det missfärgningar eller gamla fyllningar som stör, eller är det trångställningar eller mellanrum? Oavsett vilket har vi ditt och dina tänders bästa för ögonen.

Typer av estetisk tandvård

  • Skalfasader
  • Tandställning
  • Tandimplantat

Hos oss är du i trygga händer

Vi har lång erfarenhet och utbildar oss kontinuerligt via SACD (Swedish Academy of Cosmetic Dentistry) så du kan känna dig trygg med vår kompetens.

Välkommen till Tandkliniken Pärlan!


Boka online eller ring 031-23 59 70.

Vanliga frågor om Estetisk tandvård

Hur går en omfattande behandling till?

Efter en noggrann undersökning med foto och röntgenbilder och studiemodeller, görs en terapiplan och kostnadskalkyl. I de fall keramiska skalfasader är lösningen är det otroligt viktigt med en duktig tandtekniker. Vi samarbetar med Sveriges främsta tandtekniker inom estetisk tandvård, Frontline lab i Malmö, som vi är mycket nöjda med. De gör en "uppvaxning" dvs ett formförslag som vi kan prova i munnen för att se hur slutresultatet kan se ut.

När vi är överens om hur det ska se ut formas tänderna till och ett avtryck tas, digitalt eller analogt, temporära ersättningar sätts fast som man har under tiden de permanenta skalen framställs. Efter provning och godkännande från dig sätts skalfasaderna fast och du har fått ditt drömleende!

Jag har några sneda tänder, ska man välja tandställning eller skalfasader?

Vår tumregel är, gör så lite åverkan på den egna tandsubstansen som möjligt. Om problemet kan lösas med tex "osynlig" tandställning som Invisalign är det ofta en toppenlösning.

Jag får ofta missfärgningar, vad kan man göra åt det?

Kaffe, te, rödvin mm kan missfärga tänderna, för att inte tala om rökning, en del har också en bakterieflora som bildar pigment som missfärgar tänderna. Man ska vara försiktig med slipande tandkrämer som kan slita på emaljen om man använder dem för ofta.

Boka gärna tid hos tandhygienist eller hygientandsköterska för en "fresh smile" behandling, där vi blästrar och polerar bort ytlig tandsten och missfärgningar på ett skonsamt sätt, avslutas med fluorbehandling för att återställa emaljens styrka.

Före- och efterbilder

Före

Efter


Före

Efter